2015/10/18

Kauden makuja - helppoa ruokaa viikonlopuksi


Viikonloppuisin on aavistus enemmän aikaa käyttää ruoanlaittoon. Viikko sitten tein herkkuja yksinkertaisista ja mielestäni syyskauden parhaista antimista. Metsästä löysin vielä muutamia kanttarelleja, joista tein muhennosta (lasten herkkua!). Muhennokseen tulee, voita, sipulia, hippunen vehnäjauhoja, kermaa, kanttarelleja sekä mausteeksi suolaa, pippuria ja ruohosipulia (persilja tai timjamikin käy mainiosti). Uunivuoassa kypsyivät perunat, porkkanat, kesäkurpitsa ja punasipuli yrteillä ja valkosipulilla maustettuna.


Kanttarellimuhennos sopii mainiosti kaveriksi savustetulle lohelle. Lohen savustamme Muurikan sähkösavustimella, joka on todella kätevä ja sopii hyvin myös urbaanimmissakin oloissa savustamiseen.
Koiranulkoilutuslenkillä poimin mukaani muutaman puolukanvarvun kattauksen koristeeksi. Muu perhe ei näistä näpertelyistäni oikein perusta, mutta en anna periksi vaan omaksi iloksi laittelen näitä turhuuksia. :)


Punajuuret ja muutkin juurekset ovat nyt parhaimmillaan. Ne on helppo valmistaa uunissa. Sopivasti esim. öljyä, hunajaa, valkosipulia ja yrttejä niin tulee hyvää helposti! Punajuuret hunajalla makeutettuna huutavat kaverikseen jotain suolaista ja tällä kertaa laitoin mukaan vuohenjuustoa. Yhtä hyvin sekaan sopisi esim. fetajuusto. Viikonloppuisin suosin muutenkin mahdollisuuksien mukaan uuniruokia. Saavat muhia ihan rauhassa ja valmistumista odotellessa voi puuhailla muita juttuja eikä tarvitse välttämättä hellan ääressä päivystää.


Näillä eväillä pärjäiltiin viime viikonloppuna. Tämä viikonloppu on mennyt vauhdikkaammissa merkeissä mm. Laajiksen Seikkailupuistossa seikkaillen. Ruuat ovat olleet enemmän ja vähemmän nopeita pikaruokia. Nyt pääsen sentään vähän tsemppaamaan, ajattelin tehdä kalakeittoa tuoreesta lohesta ja turskasta. Paljon voita, tilliä, ruohosipulia ja kermaa. Ei voi mennä pieleen?

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja kivaa alkavaa viikkoa!

-Liina

2 kommenttia:

  1. Oioi. Just mun herkkuja! Mieluusti söisin, mutta valmistuskärsivällisyys puuttuu :)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä herkullisilta! Meidänkin suosikkeja nuo kaikki.

    VastaaPoista