2014/07/19

Chili-valkosipuliravut


Yksi parhaita, nopeimpia ja helpoimpia herkkuja on chili-valkosipuliravut. Resepti on helppo, ja sallii hyvin myös soveltamisen. Mausteisessa öljyssä tiristetyt ravut sopivat hyvin pieneen nälkään tai vaikka alkuruuaksi. Näitä teimme eräänä iltana myöhäiseksi illalliseksi salaatin ja tuoreen vaalean leivän kanssa.



Resepti on yksinkertainen:

Pakastettuja jättikatkarapuja (tai tiikerirapuja)
Öljyä
Valkosipulia
Punainen chilipalko
Sitruunaa/Limeä
suolaa
yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa tai korianteria

Pilko valkosipuli (käytin yhden kokonaisen yksikyntisen, vastannee
ehkä kolmea tavallista valkosipulinkynttä?) ja puolikas chilipalko (poista siemenet).
Kuumenna pannulla öljyä (käytän lähes aina oliiviöljyä), lisää chili sekä valkosipuli. Älä kuumenna liikaa, muuten valkosipuli palaa ja muuttuu kitkerän makuiseksi. Mausta vielä sopivalla määrällä suolaa. Lisää pannulle ravut ja pyörittele hetki öljyssä. Älä paista liikaa, muuten ravut sitkistyvät.
Hakkaa päälle (heh) reilusti haluamiasi yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa tai korianteria. Purista vielä rapujen päälle sitruuna- tai limemehua.


Tosi herkkua on dipata tuoretta maalaisleipää mausteisessa öljyssä. Melkeinpä parempaa kuin ravut itsessään!


Rapujen kanssa tein vihersalaatin, johon lisäsin avokadoa ja parmesanlastuja tuomaan ruokaisuutta. Öljypohjaisen salaatinkastikkeen teen oliiviöljystä, valkoisesta balsamicosta, valkosipulista, suolasta, pippurista ja sokerista. Kaikkea vähän sinne päin, oman maun mukaan.

Jos ravut haluaa tehdä itämaiseen tapaan, ne voi paistaa seesamiöljyssä ja lisätä mukaan reilusti korianteria ja vaikkapa inkivääriäkin hitusen. Lime-mehu on myös tässä tapauksessa hyvä valinta. Valkosipulin ja chilin määrää säätelemällä ravuista saa aina hiukan eri makuisia ja meillä lapsetkin näitä mielellään syövät. Isompi tytär kävi juuri tässä olkani takana ihmettelemässä, että milloin muka ollaan rapuja syöty (no silloin kun olit ratsastusleirillä...).

///

Onpa meitä taas hellitty upealla kesäsäällä. Käytiin tänään aamiaisella Mäntyharjun torilla! Lapsetkin totesivat, ettei ollut kovin terveellinen aamupala; lihapasteijaa, munkkia ja pillimehua... No, kerrankos sitä lomalla vähän loivennetaan aamiasrutiineja. Ehtii sitä puuroa syömään ihan riittävästi talvella vielä. :)

Mukavaa viikonlopun jatkoa, ja tervetuloa kaikille uusille lukijoille!

-Liina


2 kommenttia:

  1. Nälkähän tässä vallan tulee. :) Kuuma kesäsää on aiheuttanut täällä sen, että jätskiä on tullut syötyä enemmän kuin laki sallii, mutta kerrankos sitä lomalla jne... :D

    VastaaPoista